top of page

El blog d'arquitectura interior

Ultra Violet: el Pantone del 2018

L'empresa Pantone va néixer als anys 60 als Estats Units com un negoci d'impressió i disseny gràfic, avui en dia és la màxima autoritat global del color. Cada any escull un color com a anfitrió, i per aquest 2018 l'escollit ha estat el color Ultra Violet (18-3838).

El color Pantone de cada any el trien els directius de la firma i uns 40 experts de tot el món que tenen en compte factors com la conjuntura econòmica, les pel·lícules o cançons del moment, les qüestions socials, i/o tots aquells temes rellevants del moment. Primer es decideix una gama de color i després es pensa quin to concret pot representar millor l'any.

Aquest any es tracta d'un color lila, triat per evocar un estil contra cultura, evocar l'originalitat, l'enginy i el pensament visionari, segons informa el Washington Post. Es tracta d'un color imponent i arriscat.

"És el més complex dels colors" assenyala Leatrice Eiseman, directiva executiva de Pantone Color Institute, al The New York Times. "Conté 2 tons diametralment oposats, el blau i el vermell, i els uneix per crear quelcom nou. És realment un reflex del que es necessita en el món d'avui", apunta Eiseman. "Volíem un color que aportés esperança i un missatge inspirador" afegeix.

L'ultra Violet suggereix els misteris del cosmos, la intriga del que vindrà i els descobriments més enllà d'on estem ara. Els colors púrpures enigmàtics també han estat durant molt temps símbols vanguardistes i contracultura. Simbolitza l'experimentació i la inconformitat, estimulant els individus a imaginar una marca única en el món i empènyer els límits a través de sortides creatives.

Si estàs pensant incorporar l'Ultra Violet a la teva llar, us deixem alguns exemples i unes qunates paletes de colors molt inspiradores per a què llueixi amb tot el seu esplendor.


fotos de pinterest


Esperem que us hagi agradat el post d'avui,

i esperem que ompliu d'Ultra Violet casa vostra!4 views

Comments


bottom of page