top of page

El blog d'arquitectura interior

8 Passes per posar a punt la teva terrassa o balcó

Amb l'arribada del bon temps i sobretot en els temps de pandèmia que estem vivint, l'espai exterior s'ha convertit en un dels espais estrella de qualsevol llar, el qual de vegades no tenim suficientment valorat i no li traiem partit.



Disposes d'una terrassa, pati o balcó?


Si has pensat com pots aprofitar l'espai exterior aquest post és per a tu! Et portem tot el que cal saber abans per posar a punt la teva terrassa o balcó i moltes idees per a que t'inspiris i li donis vida al teu espai exterior.



1-DEFINIR LES FUNCIONS DE L'ESPAI

Com qualsevol altra estança de la casa, és important tenir més o menys clars els usos i activitats que voldrem realitzar en aquest espai. Indiferentment que hi puguem executar altres activitats, estarem parlant sobretot d'instal·lar-hi una sala d'estar i/o un menjador, I si disposem de molt espai podrem conciliar moltes altres activitats com zona d'entrenament, solàrium, barbacoa, hort urbà... i tot allò que ens poguem imaginar. Seria ideal abans de tot elaborar un projecte per tenir clar què hi posarem, com ho posarem, si les idees que tenim son factibles, com aprofitar al màxim l'espai, quins materials hi posarem i quin pressupost destinarem a aquesta reforma.



2-NETEJA

Quan ja sabem el que voldrem fer al nostre espai exterior comencem per fer una bona neteja. Treure tots els trastos vells que hem anat acumulanti fer una neteja a fons.



3-PINTURA

Un cop neta i sense rastre de brutícia ni fulles seques, ens fixarem en les superfícies verticals. Les parets potser estaran brutes i hauran perdut lluminositat. Podem donar-hi una mà de pintura. El color blanc i els tons neutres seran sempre una opció adequada, però també podem introduir altres opcions més vistoses i originals, com colors blaus, turqueses, colors terra, i els podem combinar per pintar les parets o algunes zones determinades, les baranes o el marc d'alguna finestra.



4-PAVIMENT

El paviment és un altre dels punts claus de qualsevol espai exterior, tant a efectes pràctics com estètics. Segons l'activitat que hi vulguem desenvolupar haurem de pensar en un material o un altre. Si disposem d'un espai molt gran es poden combinar materials, i si l'espai és petit seria interessant només utilitzar un material per donar sensació d'amplitud. Si voleu saber més coses sobre els materials que podem posar al paviment de la terrassa tenim un post dedicat exclusivament a aquest tema (clica aquí per veure el post de paviments de terrasses)



5-RENOVAR EL MOBILIARI

Com qualsevol altre espai de la casa hauries de decorar-la, però sempre pensant amb les condicions atmosfèriques. La pluja, la humitat, el sol i el vent, faran que el mobiliari exterior es deteriori amb més facilitat. Per aquest motiu seria important triar firmes especialitzades en col·leccions d'exterior, que usin dissenys amb materials naturals, metàl·lics o sintètics especialment ideats per a resistir les inclemències meteorològiques.



6-IL·LUMINACIÓ

Tot i que a l'estiu tenim més hores de llum haurem de pensar en com il·luminar l'espai si volem treure-li partit als vespres. Segons les dimensions de l'espai i les activitats haurem de pensar en com volem il·luminar-ho. Una cosa que sempre funciona és posar una encesa de llum general, menys intensa i que il·lumini tota l'estança i una encesa més puntual i focalitzada per la zona de menjador, o a la zona d'estar.



7-VEGETACIÓ

Una de les tendències que han entrat aquest 2021 amb més força és la introducció de la decoració vegetal en interior, i com no podria ser d'una altra manera aquesta tendència també es porta cap a l'exterior. Encara que l'espai sigui petit intenta buscar lloc per plantes amb testos, plantes en jardineres, plantes aromàtiques, arbustives, petites palmeres o ficus benjamina en testos ens donaran un toc molt fresc i vital.



8-PROTECCIÓ SOLAR

Amb les altes temperatures i les hores de sol de la primavera i estiu haurem de pensar en protegir-nos en les hores més assolellades. Podem fer-ho amb tendals, pèrgoles, veles, cortines, para-sols... Hi ha infinitat d'idees i de materials.



T'han agradat aquestes idees?


Esperem que segueixis els nostres consells i que disfrutis al màxim del teu espai exterior!


Si vols estar al dia de tot el que publiquem a www.arquitecturainteriorsl.com , subscriu-te a la nostra newsletter.




Font imatges : pinterest

bottom of page