top of page

El blog d'arquitectura interior

Quin tipus de Llar de foc instal·lo a casa?

Existeix una llar de foc per a cada usuari i per a cada espai, pensa en quin és el teu estil i com la utilitzaràs abans de decidir-te per una. En aquest post et donem unes pautes.


Tipus de combustibles:


La imatge típica d'una llar de foc és la d'un crepitant foc de llenya, però hi ha moltes opcions al mercat amb les que es poden aconseguir focs molt realistes amb altres combustibles com gas, bietanol, elèctrics, etc..


Si disposes de bastant temps lliure, la llenya és una bona opció, però si no tens gaire temps, la xemeneia de gas seria una bona solució, bàsicament per la comoditat tant per encendre i apagar i perquè no genera cendres i no s'ha de netejar. El bioetanol és un combustible perfecte si no vols fer una instal·lació complicada i vols evitar les obres. Proporciona un foc atmosfèric relaxant i decoratiu. Finalment el pellet és una solució per xemeneies i estufes amb combustió automàtica de biomassa, també amb funcionament programable.

Bioetanol:

font: Bosch Marín


Llenya:

font: Bosch Marín


Elèctrica:

font: Bosch Marín


Gas:

font: Bosch Marín


Tipus de xemeneies més habituals i avantatges:

LLar de foc tradicional de foc obert:

Consumeixen molta llenya, s'han de vigilar, embruten i l'escalfor es desaprofita. El foc és el més real i permet cuinar amb les brases.

font: Pinterest

font: Pinterest


Xemeneia guillotina:

Es tracta d'un sistema exclusiu per llenya, ideal per gaudir de l'encant del foc, però a l'estar protegida per la porta guillotina és més segura i té un alt rendiment energètic.

font: Pinterest

font: Pinterest


Xemeneia estufa:

Es tracta d'una solució òptima per tenir un foc amb una mínima instal·lació tècnica.

Poden ser de molts estils diferents. Poden ser de radiació (ferro colat) o de convecció, d'acer, amb sortides d'aire per la calefacció. Com que no hi ha obra que l'envolta, l'aportació d'escalfor és rapidíssima.

font: Pinterest


Xemeneia metàl·lica:

Es construeixen completament amb xapa metàl·lica i donen molt joc a la decoració i a l'arquitectura de la casa. El problema més gran és que no són tan eficients.

font: Pinterest


font: Pinterest


Cassette o encastables:

Pot ésser una bona solució quan es vol aprofitar una antiga xemeneia ja existent. Són perfectes per reforçar la calefacció de la llar i a més a l'estar tancades són molt segures.

font: Pinterest


EXPLÍCA'NS...

T'agraden les llars de foc? On la instal·laries a casa teva? Esperem els teus comentaris...

1,265 views
bottom of page