top of page

El blog d'arquitectura interior

7 Consells per fer una cuina perfecta

La cuina és una de les estances principals de qualsevol llar. Hi passem moltes hores i segons les necessitats i el ritme de vida es necessiten coses diferents. Renovar la cuina és una inversió important, per tant, abans de començar les obres és important planificar i estudiar bé el que es vol fer.

En aquest article et portem les claus per dissenyar una cuina perfecta. Comencem!


1-ESTABLIR EL PRESSUPOST

El pressupost és un punt clau en qualsevol tasca que emprendrem. Has de pensar quin és el preu màxim que estàs disposat a pagar i pensar en quins elements prefereixes invertir més o en què pots estalviar. Per això és millor tenir clar què farem i no anar improvisant a mida que fem l'obra, així evitem tenir sorpreses i desviaments en el pressupost.


2-DEFINIR QUÈ NECESSITEM

Hi ha qui aposta per electrodomèstics de luxe o hi ha qui prefereix un taulell a mida de materials d'última generació, o potser vols una barra per poder-hi esmorzar? Has de tenir clar què és imprescindible i què no. Establir unes prioritats és bàsic!



3-ESTUDIAR COM ÉS L'ESPAI

És important estudiar bé l'espai. Si ens trobem amb algun factor genuí s'ha d'emfatitzar i si hi ha algun element distorsionador s'ha de mirar d'amagar, dissimular o eliminar.



4-LA DISTRIBUCIÓ

Dissenyar una bona distribució per a poder encabir tot allò que volem, que els fluxos de moviments dins de la cuina i les tasques de treball siguin les més còmodes i eficients possibles. Estudiar bé la distribució és el factor diferencial entre una cuina qualsevol i la cuina dels teus somnis!



5-ELS MATERIALS (MOBLES, TAULELL DE CUINA, TIRADORS, COLOR...)

A l'hora de triar els materials és crucial pensar en la funcionalitat. No només es tracta d'una qüestió d'estètica, que també, però primer s'ha de pensar en l'ús i després ja podrem buscar combinacions estètiques que ens agradin. Per exemple, si cuines molt, les taulells de cuina hauran de ser d'un material més resistent com podria ser el silestone o el porcellànic, si cuines poc pots triar una opció menys funcional i més delicada com les taulells de cuina de fusta o el marbre natural que es taca amb la llimona.


6-ELECTRODOMÈSTICS

Els electrodomèstics són part essencial de la cuina. A l'hora d'escollir-los has de tenir en compte l'espai del que disposes, les teves necessitats reals i a què donaràs més ús. Informa't bé de les seves potències i funcionalitats abans de decidir-te. La cuina demana una gran quantitat d'energia, per això també és molt important tenir en compte el consum energètic a l'hora d'escollir electrodomèstics que puguin reduir el consum. Les plaques d'inducció, per exemple, estalvien fins a un 30% respecte a les ceràmiques. Informa't bé abans de decidir-te.



7-IL·LUMINACIÓ

La il·luminació és sempre primordial en decoració i no ho seria menys en una cuina. Aposta per una bona il·luminació per a cada zona que t'ajudi a treballar. També es poden incorporar línies de LED sota les lleixes o armaris suspesos que generalment coincideixen sobre el taulell.


Tens pensat reformar la cuina?


Esperem que t'hagi agradat aquest article i si necessites ajuda no dubtis en

contactar amb nosaltres.


T'ajudarem a fer la cuina dels teus somnis!


bottom of page